Kijken, nakoken, proeven en nog eens kijken. Alleen zo kan de diepere betekenis van deze Hollandse en Vlaamse meesterstukken worden ervaren!
Koken, eten en cultuur staan sterk in de belangstelling.
Hoe, wat, waar en waarmee gegeten wordt geeft een onverwacht inzicht in een samenleving door de eeuwen heen. Veel is af te lezen uit de schilderkunst, met openlijke en verborgen aanwijzingen, over de makers, de opdrachtgevers, en de omgeving waarin ze leefden.
De Gouden Eeuw
De beroemde pronkstillevens uit de Gouden Eeuw zijn hierbij het onmiskenbare hoogtepunt. Wat was de werkelijke bedoeling van deze stukken? Teken van rijkdom? Afbeelding van een ideaal? Aansporing tot matigheid? Wat aten en proefden de 17e eeuwse bezitters werkelijk?
‘De kunst en het eten’ kunt u op verschillende manieren inzetten voor uw organisatie of bedrijf:
- als lezing tijdens een ‘company dinner’
- als smaakmaker bij acquisitie momenten
- als lezing & kookworkshop in een kookstudio
- als afsluiting van een succesvol jaar met uw management team op een bijzondere locatie
- vriend(inn)en dag
Een onverwacht perspectief!
Wat hebben tulpen en banken met elkaar gemeen? Waren de 17e eeuwse meesters fijnproevers? Wat kunt u als marketeer leren van de oude Egyptenaren?
Schoonheidsidealen in de kunst
Het streven naar het ideale lichaam is van alle tijden en
alle plaatsen.
Kunst in perspectief
Als je maar lang genoeg naar iets kijkt, wordt het vanzelf interessant
Anders kijken door kunst?
Neem contact op!
Bel 038 422 65 02 / 06 146 226 98
Of mail info@artemista.nl
U mag ook uw gegevens achterlaten in het formulier.
Dan neem ik contact op met u.